’s Middags tijdens de Ronde van Krimpen worden er twee jeugd kampioenschappen gehouden in Krimpen. Het hardloopkampioenschap en het fietskampioenschap. Ga jij straks pronken met de overwinnaarstrofee?

Ben je tussen de 7 en 12 jaar, kom dan met je eigen fiets naar de Parkzoom en laat zien hoe hard je kunt fietsen. De fiets mag versnellingen hebben (bijvoorbeeld een mountainbike of mtb) maar het mag geen racefiets zijn. De wedstrijd gaat over het officiële parcours van de echte wielerronde. De jurybus, de speaker, het startpistool, het start/-finishdoek, de rondemissen…alles is net als bij een echte wedstrijd. Want dat is het natuurlijk ook, je rijdt niet elke dag om kampioen te worden. Er ligt een startnummer en een helm voor je klaar. Dus pak je fiets en doe mee!

 

De wedstrijden zelf

Je rijdt op je eigen fiets tegen leeftijdsgenootjes. Er zijn drie categorieën:

  • 7 en 8 jaar
  • 9 en 10 jaar
  • 11 en12 jaar.

De start van de eerste categorie is om 16:30u, daarna volgen de andere twee wedstrijden. Jongens en meisjes rijden apart voor de prijzen. Er zijn dus uiteindelijk 6 winnaars. Het is net een echte wielerwedstrijd: er is een startschot, enthousiast publiek moedigt je aan en natuurlijk worden de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd op het erepodium.

Klik op deze link om in te schrijven. Vraag even aan je ouders of ze een account voor je aanmaken, daar moet je ouder dan 12 voor zijn.