Kennisgeving evenement

RONDE VAN KRIMPEN – Woensdag 12 september 2018

 

Geachte bewoners,

Op 12 september a.s. wordt de Ronde van Krimpen georganiseerd. Omdat dit evenement in uw woongebied plaatsvindt en dit voor bewoners, wegverkeer en openbaar vervoer gevolgen heeft, willen wij u met deze brief daarvan op de hoogte stellen. Hieronder vindt u meer informatie over het evenement en de (verkeers-) maatregelen waar u mee te maken krijgt.

De Ronde van Krimpen staat bol van sport waar jong en oud aan mee kunnen doen. Hardlopers en wielrenners. Jong en oud. Het programma is als volgt:

11.30                        Afsluiting Parkzoom

14.30                        Afsluiting gehele parcours

15:30                        Kidsrun

16:30                        Dikke Banden Race jeugd

17:30                        Nieuwelingen & Jeugd categorie 7 Omnium

18:45                        5 Km Stratenloop

19:45                        Funklasse 24 km

20:45                        Amateurs/sportklasse 60 km

22:00                       Einde evenement

Afsluitingen

Het wielerparcours betreft de volgende straten: Parkzoom – Groenendaal – Middenwetering – Burg. Aalberslaan. De start/finish ligt op de Parkzoom. De start van het hardlopen ligt op de Middenwetering.

Verkeersmaatregelen

Om deze wedstrijd mogelijk te maken en de veiligheid van u, als omwonende, van de toeschouwers en van de renners te waarborgen, moeten er diverse verkeersmaatregelen getroffen worden.

 

Op 12 september is vanaf 11.30 uur de Parkzoom tussen de Dijkgraafstraat en de Burg. Aalberslaan afgesloten. De winkels aan de Parkzoom zijn tot circa. 14:30 uur te bereiken via de Middenwetering en Dr. Blomsingel. Na 14:30 uur is dit mogelijk via de Dokter W.M. Blomsingel. Om 14.30 uur worden de andere straten van het parcours afgesloten. Rond 22.00 uur wordt met uitzondering van de Parkzoom het parcours vrijgegeven. De start-/finishlocatie aan de Parkzoom is vanaf ca. 00.00 uur weer vrij voor verkeer.

 

In de straten van het parcours mag op 12 september a.s. vanaf 9:00 uur niet geparkeerd worden. Wij willen u dan ook vriendelijk vragen om op woensdag 12 september uw auto vóór 9:00 uur van het parcours te halen.

 

Met de auto om het parcous heen:

De sporthal Groenendaal blijft vanaf de Nwe Tiendweg bereikbaar.

De Driekamp kunt u inrijden vanaf de Groenendaal zijde IJsseldijk

De Nachtegaallaan kunt u inrijden vanaf de rotonde Burg. Aalberslaan zijde IJsseldijk.

De Koekoekstraat rijd u in vanaf de Burg. Aalberlaan zijde Nwe. Tiendweg.

 

Openbaar vervoer

Tijdens de wielerronde rijdt de bus een andere route. Kijkt u voor meer informatie op www.connexxion.nl.

 

Calamiteiten

Bij calamiteiten wordt de wedstrijd tijdelijk onderbroken en wordt het parcours voor brandweer, politie of ambulance open gesteld.

 

Tot slot

Voor dit evenement is vergunning verleend door de gemeente en de organisatie gebeurt in nauw overleg met de gemeente Krimpen aan den IJssel. Wij zullen alles in het werk stellen om de overlast voor u het tot het minimale te beperken. Mocht u overlast ervaren dan bieden wij u hiervoor bij voorbaat excuus aan. Indien uw wenst kunt u contact opnemen met de organisatie via rob@wprotterdam.nl.

Natuurlijk nodigen wij u van harte uit dit gezellige evenement mee te beleven. Wij hopen u allemaal te zien tijdens dit grootse sportfestijn in Krimpen!

Met vriendelijke groet,

stg. WPR